Cisse - Pieni Kunnianosoitus - Arvostelu

Atik Ismail: Cisse – pieni kunnianosoitus (Lamplite 2008. 136 s.)

Karjalainen Lehden arvostelu:

Rock-piireissäkin oman osansa remunnut Atik Ismail yllättää kirjalla Hurriganes-basisti Cisse Häkkisestä. Cisse – pieni kunnianosoitus ei ole dokumentaarinen elämäkerta, vaan kertoo kohteestaan välähdyksin, faktan ja fiktion rajapintoja ja erilaisia kertojanääniä kokeillen.
Lopputulos on yllättävän hyvä, osittain siksi koska koko viritys tuntuu tulevan niin pensaan takaa. ”Urheilumies kirjoittamassa runoelmaa rock-basistista” ei kuulosta menestysreseptiltä.
Ismail löytää kohteestaan inhimillistä tarttumapintaa. Häkkinen oli Helsingin karumpien kaupunginosien kasvatti, pohjimmiltaan vilpitön perussuomalainen mies, joka arvosti perhe-elämää ja sotaveteraaneja siinä missä konstailematonta perusrokkia.
Kun Ismail kirjansa lopuksi pääsee Häkkisen hautajaisiin, joissa vainajan omasta toiveesta soitetaan Hurriganesin Honey, I'm Leaving, on lukija liikuttuneessa tilassa.
Perhealbumimainen, teknisesti kehno kuvitus tukee tekstin ja kohteen maailmaa. Kansi- ja taittotyöt tehnyt Jussi Karjalainen, monia viime vuosien hienoimmista suomalaisista rock-kirjoista taittanut, on saanut niukoista raaka-aineista kootuksi elegantin pikku kirjan.
Suonna Konone

Kirjat

Cisse by Atik Ismail Isältä Pojille kirja by Atik Ismail Klubin Kundit kirja by Atik Ismail Zoom Juhlii Jälleen by Atik Ismail Pekko Perkko by Atik Ismail

 

GALLERIA


Vierailijoita

Paikalla 20 vierasta ja ei kirjautuneita

TAPETILLA

OMAELÄMÄKERTA

MAAHANMUUTTAJAFUTAAJAT

MARKKU SÖDERSTRÖM

LehPa-77

Empatia

Sympatia

Love and Peace